Flirtul – Cum îți dai seama că flirtează cu tine?

”Ai ochi uimitori. Te pot invita la o ceașcă de cafea?” În astfel de cazuri, flirturile sunt mai mult decât evidente. Cu toate acestea, nu întotdeauna cel care încearcă să-și arate interesul său deosebit, este atât de sincer. Flirtul poate fi confuz și nu citim întotdeauna corect semnalele pe care omologii noștri le trimit.  Adesea, un bărbat se teme de a fi respins și de aceea nu flirtează direct cu tine, ci indirect: el încearcă să fie foarte atent, spune ceva amuzant, joacă trucuri. Și, în acest caz,  îți pui întrebarea, oare ce înseamnă toate astea? Psihologii au observat că persoanele necunoscute comunică între ele timp de 20 de minute. După care subiecții își împart primele impresii.

Cu cât un bărbat este mai atras fizic  de o persoană de sex opus, cu atât mai bine va începe să flirteze la prima vedere. Cu toate acestea, de regulă, femeile își formează o idee trecătoare asupra lucrurilor. Cu alte cuvinte, chiar dacă a plăcut foarte mult pe cineva, nu vede în politețea lui un indiciu ascuns că el ar fi interesat de ea.

Marea majoritate a femeilor nu înțeleg că un bărbat, încearcă să flirteze cu ele. Doar 18% dintre femei pot ghici că bărbații le-au arătat semne speciale de atenție. Bărbații prezintă rezultate  mai bune. 36% dintre bărbați își dau seama  că femeile flirtează. În cele mai multe cazuri, flirturile pur și simplu nu sunt recunoscute.

Este bine să împărtășești un interes romantic, chiar atunci când îți place persoana respectivă. Cu toate acestea, din cauza incapacității de a recunoaște semnalele romantice trimise, femeile riscă să se despartă de o persoană pe care o apreciază foarte mult.

Cum să înțelegi că flirtează cu tine

1. Urmărește-i mișcările corpului. Într-un anumit context, îți zâmbete lung, își înclină corpul sau capul, ca și cum atingerea aleatorie de mâna ta, ar putea vorbi despre un interes special pentru tine.

2. Fii atentă la ceea ce spune persoana de sex opus din fața ta. Dacă îți face complimente în exces, trebuie să recunoști dorința lui de a fi cu tine.

3. Alege un loc de întâlnire. Dacă vrei să fii sigură că flirtează cu tine, mergi în acele locuri unde poți comunica cu ușurință cu cei din afară: cluburi, baruri, petreceri. Dacă acesta insistă cu flirturile, gheața se va topi și mai repede.

Atracția inconștientă acționează asupra oricărui om, indiferent de sex și vârstă. În același timp, suprimarea flirtului se face în cazul interdicțiilor sociale și culturale. În acest caz,  flirtul nu poate avea loc. Cu toate acestea, dacă situația se remediază, suprimarea este ineficientă, iar gândurile ajung la conștiență.